GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Bredevoort -De natuur: een schaars goed in Nederland. Op vrijdagavond 12 januari staat de natuur centraal in de maandelijkse Tegenlicht Meet Up in de Koppelkerk. Met lokale, inspirerende gasten discussiëren we over de waarde van natuur en over hoe we zelf een verschil kunnen maken in de Achterhoek.
We hebben dringend een toekomstbestendig scenario voor de natuur nodig. Tot nu toe beschermen we de natuur veelal door er een hek omheen te plaatsen. Is dit wel de juiste manier van doen? In ons dagelijks leven zijn wij op talloze manieren afhankelijk van de natuur. Momenteel wordt daarom gewerkt aan een nieuwe visie op natuur waarin de waarde van natuur inzichtelijk wordt gemaakt in termen van onze welvaart en economie.
Door een economische benadering te kiezen willen natuurbewegingen demonstreren dat investeren in natuur een slimme investering is. Hoe? Door bijvoorbeeld te investeren in de aanleg van de Marker Wadden: een nieuw waddengebied in het Markermeer dat wordt aangelegd voor recreatiedoeleinden én om de biodiversiteit in het gebied te vergroten. Natuur en economie gaan hier hand in hand.
Ook in de Achterhoek wordt op een slimme manier wordt geïnvesteerd in de natuur. We praten hier deze avond over met interessante gasten. Te gast zijn Dyon Temming van Het Buitenburo, een adviesbureau voor duurzame landschappelijke ontwikkeling, natuurfilosofe Yvonne Cuijpers en Bernhard Harfsterkamp, kenner en liefhebber van de natuur in Aalten en Winterswijk. Zij laten zien hoe ook in de Achterhoek het verschil kan worden gemaakt.
Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, 7126 AG Bredevoort
Datum: vrijdag 12 januari
Tijd: 19.00 uur start Tegenlicht-aflevering; 20.00 uur start meet up