GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Winterbanden verplicht in Duitsland? Wat je moet weten!
ACHTERHOEK - Wie in Duitsland met winters weer de weg op wil, is verplicht om met winterbanden te rijden. Maar wat betekenen de nieuwe regels voor Nederlandse automobilisten?
Of het nu is omdat je dicht bij de grens woont, op wintersport gaat, of gewoon vaak voor zaken in Duitsland moet zijn, we moeten het sowieso hebben over winterbanden. In Nederland niet verplicht, maar in Duitsland wel bij winterse omstandigheden. Niet bepaald een goedkope aangelegenheid, dus daarom is het goed om te weten welke regels er in Duitsland gelden.
Winterbanden met sneeuwvlokje verplicht
Voor veel automobilisten volstaat nu nog een M+S-band (modder en sneeuw). Maar per 1 januari 2018 gaan er in Duitsland nieuwe regels in, waarbij is bepaald dat dit type niet meer wordt gezien als een volwaardige winterband. Vanaf na de jaarwisseling gelden allen types met het Alpine-symbool als echte winterband.
Dat betekent niet dat bestuurders direct nieuwe banden moeten aanschaffen. Wie de M+S-band voor 1 januari 2018 heeft gekocht, mag deze gebruiken tot 30 september 2024. Wie vanaf 2018 een winterband koopt, moet er wel eentje aanschaffen met een sneeuwvloksymbool.
Verder speelt in Duitsland de discussie of de minimale profieldiepte moet worden bijgesteld van 1,6 millimeter naar 4 millimeter. Een beslissing hierover is nog niet gevallen.
Boete en winteruitrusting
Wanneer je gesnapt wordt met het rijden op ongeschikte banden, loop je minimaal kans op 60 euro boete en 1 strafpunt in volgens het Duitse systeem. Heb je ook nog eens hinder veroorzaakt, dan loopt de boete op naar 80 euro.
Verder verwacht Duitsland dat je auto voorbereid is op winters weer. Dat betekent dat je naast winterbanden of all seasonbanden en sneeuwkettingen voor besneeuwde bergweggetjes ook antivries in de ruitenwisservloeistof moet hebben zitten. Mocht je worden aangehouden en de auto voldoet niet aan de eisen die betrekking hebben op de weersomstandigheden, dan kan je een boete krijgen.