Vier de leukste donderdagen in Aalten in augustus

Vier de leukste donderdagen in Aalten in augustus

AALTEN - De AaltenDagen zijn een muzikaal, zomers en gezellig spektakel in het centrum van Aalten. Nu met elke AaltenDag een speciaal thema. Naast dat er een veel activiteiten elke week terugkomen, werkt een groep jonge ondernemers al maandenlang aan het invullen van de thema’s. Deze zomers zijn er weer de succesvolle ‘AaltenDagen van Streek’ en dit jaar voor het eerst ‘Kleurrijk Aalten’ en het spectaculaire AaltenWagen, een dag waarop niets op wielen te gek is en waarop onder meer de Redbull F1-showcar kan worden bekeken en de Dakar-buggy van de gebroeders Coronel. De AaltenDagen zijn dit jaar op 1, 8, 15 en 22 augustus elke dag vanaf 15:00 uur!



Elke week is de Zomerse Markt met marktkramen gevuld met koopwaar, telkens meer uit onze streek, afgewisseld met muziek en activiteiten als schminken, schilderen en de draaimolen. Iedere AaltenDag is er Kunst in de winkels; de grote kinderrommelmarkt, het Modelspoorpanorama en legobouwen. Er is Muziek in de grote Kerk en een pop-up boekenmarkt bij het Museum.

Met 's avonds livemuziek in alle cafés en op de Markt. Met alle dagen vrije toegang!



De 1e en laatste AaltenDagen van Streek

1 en 22 augustus wordt de zomerse Markt aangevuld met tal van Streekproducten en ambachten als manden vlechten en klompen maken. De 1e AaltenDagen van Streek, 1 augustus, wordt een wervelende dag met medewerking van o.m. DanzArte en '(On)beperkt toegang'! Het Meespeelorkest van cliënten van Estinea en leden van de Eendracht. Verder is er muziek van Koelala, Lobke en het Dweilorkest de Stroatklinkers.

Tijdens de laatste AaltenDagen van Streek wordt de zomerse Markt met Streekproducten aangevuld met bij Schiller een BBQ wedstrijd voor volwassenen èn voor kinderen. Muzikale medewerking van Lobke, het gezelligheidskoor de Aladna's en Dweilorkest La Dolce Vita. Speciaal zijn de voorstellingen van Troubadour Gery Groot Zwaaftink met liedjes en verhalen van de Achterhoek, welke te zien en te beluisteren zijn op achterop de parkeerplaats van Hengeveld Bikecenter. Bij  ballonnenclown Maike kunnen kinderen een ballon laten maken. Jongerencentrum Atlantic zorgt beide AaltenDagen van Streek weer voor groot spektakel met het kratten stapelen op zeer hoge hoogte!



Kleurrijk Aalten.

Aalten bekent kleur! Op de tweede AaltenDagen, 8 augustus zal 'Kleurrijk' het thema zijn. Een dag die in het teken staat van schilderen voor grote en kleine kinderen, kleur en verschillende culturen. Lonnie Ballonnie zorgt voor kleurige ballonnen en op de Markt zijn spectaculaire kleurrijke activiteiten met de voetbalclinic verzorgt door AD’69 en een wervelende activiteit van Jumbo Leussink voor alle kinderen. Muzikale medewerking deze dag van Passed Borders en dweilorkest de Kroezenhokers.



AaltenWagen

Tijdens de derde AaltenDagen is niets op wielen te gek. AaltenDagen wordt voor één keer AaltenWagen! Deze dag zal de De Redbull F1-showcar te bewonderen zijn. Een passend thema daar Max Verstappen onlangs opnieuw zo succesvol was bij Red Bull Racing. Kom de showcar bekijken en ga ermee op de foto! En ook de Dakar-buggy van de broers Tim en Tom Coronel kan worden bekeken. De plaatselijke autobedrijven pakken groots uit. Een auto wordt gewrapt en kinderen kunnen een echte auto beschilderen. Dweilorkesten Toontje Ongeregeld en Dokters' Swingende Infuustoeters zullen zorgen dat de stemming er tot het laatst toe in blijft.



AaltenDagen 2019  op 1, 8, 15 en 22 augustus vanaf 15:00 uur.

Kijk voor het volledige programma op
www.aaltendagen.com



 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free