Besluiten raadsvergadering 16 november

Aalten – Op 16 november 2010 vergaderde de gemeenteraad van Aalten. In deze vergadering besprak de raad onder andere het burgerinitiatief van atletiekvereniging AVA’70 en de financiële steun voor activiteitencentrum de Pol in Aalten. De raad heeft geen beslissing genomen over de Pol, maar het voorstel terug gelegd bij het college met het verzoek de opties nader te onderzoeken. Aan wethouder Kok is gevraagd een voorstel te doen voor de accommodatieproblematiek van atletiekvereniging AVA’70. Verwacht wordt dat het voorstel begin 2011 gereed is. Alle overige voorstellen, waaronder de vaststelling van een nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening, de overdracht van Wsw-taken aan het ISWI en bestemmingsplannen Kerkstraat 1 Aalten en Dinxperlosestraatweg 44-46 Aalten zijn aangenomen.


Activiteitencentrum de Pol

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad voorgesteld financieel mee te werken aan de renovatie en nieuwbouw van de Pol. Dit kan door kwijtschelding van de gemeentelijke geldlening onder de voorwaarde dat de stichting hierdoor vrijvallende balanswaarde (middels hypotheek) (her)investeert in de kosten van renovatie en nieuwbouw. Een andere mogelijkheid van financiële steun is een eenmalige investeringsubsidie (t.b.v. achterstallig onderhoud) beschikbaar te stellen van maximaal € 74.000,- en dit bedrag te dekken uit de algemene reserve. Daarnaast stelde het college voor dit besluit tot financiële medewerking te beschouwen als finale afhandeling en beëindiging van de subsidierelatie met de Stichting Gemeenschapshuis Aalten en de Pol. De gemeenteraad heeft hier geen besluit over genomen. Het voorstel is teruggelegd bij het college. Hierbij heeft de raad het college verzocht opnieuw in gesprek te gaan met het bestuur van de stichting om nog enkele opties te onderzoeken.

Burgerinitiatief atletiekvereniging AVA’70

Atletiekvereniging AVA’70 heeft op 28 oktober een burgerinitiatief ingediend om de accommodatieproblematiek van de vereniging op de agenda van de raad te plaatsen. Door de sterkte groei van het aantal leden, de onveilige verkeerssituatie nabij de accommodatie en de kleed- en doucheruimtes die niet meer aan de eisen van deze tijd. De atletiekvereniging vroeg hiermee de raad de problemen op korte termijn op te lossen en duidelijkheid te geven, omdat ze in 2007 een verzoekschrift hebben ingediend voor de realisatie van een volwaardige atletiekaccommodatie. De voorzitter van de vereniging deed tijdens de raadsvergadering nog een oproep om op korte termijn duidelijkheid te scheppen. De gemeenteraad heeft wethouder Kok verzocht met een voorstel te komen. De wethouder heeft een voorstel toegezegd waarin, in relatie met de sportnota, de verschillende mogelijkheden, locaties en een tijdspad in beeld worden gebracht. Hiermee kan de raad een richting aangeven met betrekking tot het verzoek van atletiekvereniging AVA’70.


 

 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free