GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
We kregen van Mendy Smit naar aanleiding van ons kunstzoekplaatjes een mooie afbeelding met bijbehorend stuk geschiedenis van de molen aan de Koningsweg in Aalten. Hier stond vroeger de molen van Streek. Deze werd ook wel de oude molen genoemd. Deze molen werd ook wel de molen van Streek of de oude molen genoemd. In 1402 wordt er al over een molen op deze plaats gesproken. In 1675 wordt vermeldt:"De wint ende het gemael, mitsgaders de wintmeulen des karspels Aelten is als een besonder leen, enz....., opgedraegen aan Thomas Trapman. In de eerste helft van de 19e eeuw stond daar een standaardmolen. In 1849 is de molen, nu als achtkantige houten beltmolen, herbouwd door E.Roerdink, F.H. Lindehovius en J.W. Velthuis. Op hoop van zegen beitelde men in een steen boven de ingang. In 1921 werd de molen herbouwd op de bestaande stenen onderbouw. Deze kwam uit Dedemsvaart.
Hierbij werd nog een as gebruikt die uit de verbrande molen van Vierakker kwam. Eind 1929 waaide deze molen stuk, de wieken gingen verloren. Blijkens een bericht in de krant in 1930 vroeg de heer van Eerden of de molen niet kon worden hersteld. Het was de enige nog draaiende molen in Aalten. Eigenaar was B. Klein Lebbink in Almen. Het schilderij uit 1923 is geschilderd door Herman ter Beest in olieverf op board en laat de molen in zijn glorietijd zien. In 1961 staat er nog in een adresboek dat er een molen staat aan de Koningsweg, maar in het boek van 1967 wordt het beschreven als molenwrak. In dat jaar worden de restanten gesloopt en verbrand.