Schillers Request in volle gang

Foto's: Karin Stronks Auteur: Karin Stronks
 Schillers Request in volle gang
AALTEN – Oerkroeg Schiller in Aalten staat op dit moment volledig in het teken van Schiller’s Request. Tot 24 december aanstaande worden er non stop (verzoek) platen gedraaid, er spelen dagelijks bands en veel ludieke acties worden gehouden voor de landelijke actie 3FM Serious Request ‘Let’s clean this shit up’.

De aftrap van het Aaltense spektakel werd georganiseerd door de vereniging AAP, deze benefietavond bracht het geweldige bedrag van € 2785,50 op. Op vrijdagmiddag 20 december om 13.00 uur stond de teller al op ruim drieduizend euro. De Glazen Huis actie in Aalten loopt als een trein! Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen bij het (Plexi) Glazen Huis in oerkroeg Schiller om een donatie te doen of een plaatje aan te vragen. De collectebussen zijn duidelijk herkenbaar: WC potten!

Tientallen vrijwilligers zijn in touw om de actie tot een groot succes te maken, bands en DJ’s treden belangeloos op, de Schiller’s Request Fiat 500 toert de hele week door Aalten, Schiller’s Request Armbanden zijn te koop. Op vrijdagmiddag 20 december om 17.00 uur ging de veiling van start. Bedrijven hebben allerlei spullen om niet beschikbaar gesteld van flessen wijn en waardebonnen tot grappige klompen en een oudejaarslot, van gitaarlessen tot een weekend rondrijden in een FIAT 500, van een avond met een lokale band tot een drie gangen diner bon.

Op zaterdag 21 december komt de winnares van The Voice Kids 2013 Laura van Kaam ten bate van het goede doel naar Schiller. Zij zal vragen van toeschouwers beantwoorden en enkele nummers zingen om de kas flink te spekken. Vanaf 23.30 uur staat The Doors Tribute Band op het podium. De band is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld, vijf doorgewinterde muzikanten brengen een spectaculaire show op de planken. Deze nacht, van 21 op 22 december is Schiller de hele nacht open. Iedereen die voor 02.00 uur binnen is mag een nachtje doorhalen!

Zondagmiddag, Dag 5, staat in het teken van de Pub quiz. De algemene kennis van deelnemers wordt op de proef gesteld. Bij alle evenementen kan men een vrije gift doneren in de brievenbus van het Glazen Huis of door een bijdrage te doen in één van de WC potten. Schiller’s Request hanteert geen strijkstok beleid, alle donaties zijn bestemd voor 3FM Serious Request, voor ‘Let’s clean this shit up’!

Dit jaar focust 3FM zich samen met het Rode Kruis op 800 000 kinderen die elk jaar sterven aan de gevolgen van diarree. Het Rode Kruis helpt met schoon drinkwater en zeep en met de bouw van sanitaire voorzieningen. Ook geven medewerkers van het Rode Kruis voorlichting over het belang van goede hygiëne. Dit jaar staat het ‘echte’ glazen huis in Leeuwarden.

Op dinsdag 24 december om 18.00 uur is Schiller’s Request 2013 ten einde. Het platform voor alle acties van Aalten maakt de opbrengst van 2013 bekend. En dan klinkt ‘Get Ready’ van Rare Earth in de Oerkroeg. Alle info is te vinden op de website: www.schillersrequest.nl
 

Foto's

DSC00787.JPG
DSC00788.JPG
DSC00789.JPG
DSC00790.JPG
DSC00791.JPG
DSC00792.JPG
DSC00792-TWINKLE.gif
DSC00793.JPG
DSC00795.JPG
DSC00796.JPG
DSC00798.JPG

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free