Sponsorbeleid

Auteur: Gemeente Aalten
Sponsorbeleid

In 2013 hebben we sponsorbeleid ingevoerd. Hiermee willen we organisatoren van evenementen een hart onder de riem steken. Na een jaar hebben we de uitvoering van het beleid onder de loep genomen. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen van het beleid. 

Aangepast beleid

Het beleid is op de volgende punten aangepast. Niet voor sponsoring komen in aanmerking:

  • jubileumvieringen en/of jubileumuitgaven van verenigingen etc. Een jubileum kan men aan zien komen, hiervoor kan gereserveerd worden.
  • verzoeken met een te algemeen karakter zoals paasvuren, Sinterklaasoptochten en kerstmarkten.
  • verzoeken die hoofdzakelijk gericht zijn op het inzamelen voor goede doelen. Er worden in de gemeente Aalten steeds meer goede-doelenacties georganiseerd. Sponsoring is niet bedoeld om goede-doelenacties te ondersteunen.

Wanneer kunt u een sponsorverzoek indienen?

Organiseert u een evenement in de gemeente Aalten dat voor publiek toegankelijk is, is dit evenement gericht op een relatief groot publiek en draagt het bij aan verbetering van de identiteit van de gemeente Aalten, dan kunt u een aanvraag indienen voor een sponsorbijdrage. Het sponsorbedrag is
€ 250,- per jaar per evenement. Wij stellen jaarlijks € 3.000,- beschikbaar. De aanvragen worden beoordeeld op basis van ‘wie het eerst komt’ en ‘op is op!’ Wij maken met u afspraken over de manier waarop u ons logo of onze naam in de communicatie rondom uw evenement gaat inzetten. Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 december voorgaande aan het jaar waarin het evenement plaatsvindt.

Hoe vraagt u de bijdrage aan?

De aanvraag voor een sponsorbijdrage moet u schriftelijk indienen. U vindt het aanvraagformulier hiervoor op onze website www.aalten.nl. Als u wilt sturen wij u het formulier ook graag toe. Belt u dan met een van onze medewerkers van het team BCOO / Communicatie (0543) 49 33 33.
U moet het formulier ingevuld en ondertekend, zes weken voor de datum van het evenement indienen. U kunt het sturen naar:

Gemeente Aalten
t.a.v. team BCOO / Communicatie
Postbus 119
7120 AC  Aalten

 


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free