GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
De gemeente Aalten vindt het belangrijk om een extra impuls te geven aan het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarom hebben wij in 2013 extra budget beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van een werkervaringsplan.
Samenwerking
Het Iswi en de Anton Tijdinkschool hebben hiertoe de handen ineen geslagen. Het Iswi levert de kandidaten, die veelal al een tijd hebben gewerkt in het Leerwerkcentrum van het Iswi om werkritme en vaardigheden op te doen. Uiteraard zijn motivatie en inzet van essentieel belang voor een succesvol traject. De cursisten krijgen een opleiding van zes maanden, bestaand uit een basisopleiding Metaal bij de Anton Tijdinkschool en daarna een stage bij een werkgever in de metaalbranche. Het streven is dat van twaalf cursisten er minimaal vijf een baan krijgen. Intussen is dat voor enkelen van hen al gelukt. Zij zijn werkzaam bij Staja in Hengelo, Exerion in Ulft en Kramp(werkervaringsplaats) in Varsseveld. Dit werkervaringsplan is een goed voorbeeld hoe door samenwerking tussen het Iswi, de Anton Tijdinkschool en de bedrijven, mensen (weer) een plaats op de arbeidsmarkt kunnen innemen. Maar uiteindelijk zijn zij het zelf, die het tot een succes maken!