Actieve gehandicapten en 50-plussers gezocht

Auteur: Gemeente Aalten
Actieve gehandicapten en 50-plussers gezocht

Concreet aan de slag met toegankelijkheid voor mensen met een beperking?
Bezorgd om de ontwikkelingen in de zorg voor ouderen?
Geïnteresseerd in levensloopbestendig wonen?
Gevaarlijke verkeerssituaties inventariseren?

Dit is een greep uit de onderwerpen waarmee de SSGR (Stichting Senioren/GehandicaptenRaad) Aalten zich zoal bezig houdt en waarvoor ze nieuwe mensen kunnen gebruiken.

De Stichting behartigt de belangen van senioren van 50 jaar en ouder en van mensen met een beperking (ongeacht leeftijd) in Dinxperlo en Aalten (de gehele gemeente). Zij geeft advies, voorlichting, informatie en voert overleg met de gemeente Aalten, bedrijven, verenigingen en particulieren in onze gemeente, over actuele onderwerpen voor de doelgroep. Maandelijks is er een bijeenkomst voor onderling overleg en ook regelmatig met de verschillende wethouders.

De Stichting heeft 13 zetels, welke worden bezet door vertegenwoordigers van de verschillende ouderenbonden (en onafhankelijke ouderen) en daarnaast door mensen met een beperking. We hebben vooral behoefte aan mensen die hun eigen ervaringen in willen zetten voor acties en overleg om tot een beter toegankelijke gemeente te komen.

Voor informatie of het bijwonen van een vergadering kunt u contact opnemen met: Jan Peters, tel: (0543) 47 87 10 of Rianne Westerhof, tel: (0315) 65 14 47 of stuur een mailtje naar: info@ssgraalten.nl. Reacties liefst vóór 1 november a.s. Info: www.ssgraalten.nl.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free