GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Zoekplaatje: St. Elisabethklooster, Dijkstraat Aalten
Schitterende opname van een straatbeeld in Aalten uit lang vervlogen tijden. Toch wel herkenbaar, ook al is er het een en ander verdwenen. De opname is gemaakt rond 1908 door een fotograaf van Gebr. de Boer, Aalten. Een opname van bovenaf gemaakt vanuit het pand van kruidenierszaak Lubberding op de hoek Dijkstraat/Kerkstraat. Gebr. de Boer was de eerste firma die begon met het uitgegeven van ansichtkaarten in Aalten en Bredevoort. We zien hier het St. Elisabethklooster, in de volksmond werd dit ook wel het St. Elisabethgesticht genoemd. Deze benaming werd zelfs vermeld als onderschrift op de ansichtkaart.
We kregen veel reacties, van oorsprong was dit pand de woning van "den versten Dreessen", Johan Heinrich Josef Driessen, kortweg Heinrich genoemd. Een bekend textielfabrikant in Aalten en omgeving. Heinrich stierf in 1879. Het pand kwam na zijn overlijden in het bezit van de Rooms-katholieke kerk, waarna het als klooster in gebruik werd genomen. In het Klooster woonden de nonnen. Hier was tevens "de naai- en breischool van de zusters" gevestigd. Later de Modevakschool. De school van de zusters stond zo goed aangeschreven dat daar gebreid werd "door alle gezindten". Het pand verdween eind jaren zeventig van de vorige eeuw en maakte plaats voor het Parochiecentrum. Dit is inmiddels ook al weer verdwenen.