Bredevoort kanshebber Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016

Bredevoort kanshebber Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016
Bredevoort Boekenstad is genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. Deze prijs wordt iedere twee jaar door de provincie Gelderland uitgereikt aan opvallende en inspirerende ruimtelijke projecten. Uit 56 inzendingen zijn 13 ‘gebieden met passie’ genomineerd. Hierbij is vooral gelet op gebieden die trots, creativiteit en energie uitstralen en daadkracht en ‘passievolle’ samenwerking en betrokkenheid tonen. Vanaf 1 februari tot en met 10 april kan het publiek stemmen via http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl.

Nominatie Bredevoort Boekenstad
Bredevoort is genomineerd dankzij projecten als het Vestingpark, het Kulturhus, het Ambtshuis, Parkzone-Noord, herinrichting van de openbare ruimte (‘t Zand, Kruittorenstraat en Centrum) en initiatieven op het gebied van Boekenstad, kunst, ambacht, cultuur, welzijn en toerisme. Ter ondersteuning van de nominatie zijn een filmpje en een fotoboek ‘Breevoort can ick vergeten niet’ gemaakt. Deze zijn te bekijken op www.aalten.nl/bredevoort.
 
Gebied met de meeste stemmen wint publieksprijs
Er is een vakprijs en een publieksprijs. De publieksprijs loopt vanaf 1 februari 2016 tot en met 10 april (24.00 uur). In deze periode kan het publiek stemmen via http://maakgelderlandmooier.gelderland.nl. Iedereen die een stem uitbrengt, maakt kans op een van de dertien boeken Gelderse prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2016 die worden verloot door de provincie. De provincie Gelderland maak de prijswinnaars eind april 2016 bekend.
*


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free