Sint Jorisconcert op zondag 14 februari

Sint Jorisconcert op zondag 14 februari
BETOVERD!

Laat u meevoeren op een vliegend tapijt naar werelden ver van hier, naar oorden waar aardse natuurwetten er niet toe doen en waar magie aan de orde van de dag is! Wandel door een betoverd bos, red een oosterse prinses, experimenteer met witte én zwarte magie of ga op de koffie bij de Suikerfee.
Het Rodion Trio biedt u een betoverend mooi programma waarin de fantasie de vrije loop krijgt.
Wolfgang Amadeus Mozart       De Toverfluit; Ouverture
Pjotr Iljitsj Tjaikovsky   Notenkrakersuite
Nicolai Rimski-Korsakov   Sheherazade; De prins en prinses
Paul Dukas   De Tovenaarsleerling
Met de werken van ‘Betoverd!’ heeft het Rodion Trio het Internationaal Kamermuziekconcours Almere 2013 gewonnen.

MUSICI
Het RODION TRIO bestaat uit Diederik Ornée klarinet, Annelies Vrieswijk saxofoon
en Mark Toxopeus piano.

Een unieke, onverwachte maar bijzonder veelzijdige combinatie van instrumenten. Op het eerste gezicht lijkt deze bezetting een zeer beperkte, omdat er nauwelijks composities voor zijn geschreven. Maar juist door dat gebrek aan repertoire is het Rodion Trio genoodzaakt om eigen arrangementen te maken, waardoor er een wereld aan muzikale mogelijkheden open gaat... van de nood een deugd maken dus.

De naam Rodion is gebaseerd op de hoofdpersoon van Fjodor Dostojevski's roman 'Misdaad en straf': Rodion Romanovitsj Raskolnikov. Rodion pleegt in deze roman een moord! Waarom? Omdat hij vindt dat de regels van wat maatschappelijk verantwoord is, niet op hem van toepassing zijn en wil uitproberen wat er gebeurt, als hij die regels overtreedt.
De leden van het Rodion Trio hebben deze naam met een knipoog aangenomen: zij kiezen uitsluitend voor het spelen van arrangementen – wat door puristen nog wel eens als een muzikale misdaad wordt gezien. Diederik, Annelies en Mark vinden het echter belangrijker om veelzijdige programma's te maken, waarin de bijzondere combinatie van hun instrumenten extra naar voren komt.

Annelies Vrieswijk (1983) is ervan overtuigd dat de saxofoon een enorme aanwinst voor de klassieke muziek is. Zij studeerde saxofoon aan het Prins Claus Conservatorium bij Peter Stam, aan de Kungliga Musikhögskolan bij Christer Johnsson en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Zowel haar Bachelor als haar Master heeft Annelies cum laude afgesloten.

Diederik Ornée (1983) studeerde moderne klarinet bij Herman Braune aan het Conservatorium van Amsterdam en haalde in 2006 zijn bachelor. Daarna vervolgde hij zijn studie in Trossingen (DE), waar hij moderne klarinet studeerde bij Prof. Chen Halevi en historische klarinet bij Ernst Schlader. Diederik won verschillende prijzen: o.a. een eerste prijs bij het Nationaal Concours van de SJMN.

Mark Toxopeus (1984) begon zijn professionele opleiding aan het Conservatorium van Arnhem bij Frank Peters. Vanaf 2002 studeerde hij bij David Kuyken aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij in 2008 zijn Master-diploma behaalde.
Mark is naast kamermusicus ook actief als liedbegeleider. Ook heeft hij ervaring als solist.

Tenslotte
Het concert, 14 februari 2016, zal beginnen om 15.00 uur, de kerk is open vanaf 14:30 uur. De duur van het concert is een uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om na te praten met de musici en een glas wijn of jus te drinken.
Bij de uitgang zal een vrije bijdrage met een richtbedrag van € 10,- worden gevraagd om het mogelijk te maken deze concerten te blijven organiseren.

Meer informatie vindt u op de website: www.sintjorisconcerten.nl en op de website van het Rodion Trio: http:/rodiontrio.nl/
*
« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free